Veličina slova

Disleksija

Kontrast

Zapamti

Kontakt NARUČITE SE

Operacije krvnih žila

U slučaju da vaše liječenje zahtijeva operacije krvnih žila, na raspolaganju su vam naši kardiovaskularni kirurzi. Na odjelu kirurgije za vas smo osigurali izvođenje sljedećih operativnih zahvata:

Ove operacije izvode se na značajno suženim karotidnim krvnim žilama (vratne žile koje opskrbljuju mozak krvlju) radi sprječavanja moždanog udara. Uglavnom se izvode u lokalnoj anesteziji, što znači da je bolesnik tijekom zahvata budan i u mogućnosti razgovarati s kirurgom. Nakon operacijskog zahvata, pacijent boravi 8 do 12 sati u jedinici intenzivnog liječenja i 3 do 5 dana na odjelu kirurgije.

Kod bolesnika s aneurizmom (proširenjem) aorte potrebno je izvršiti operacijski zahvat kako bismo spriječili moguće puknuće aneurizme s teškim i nerijetko smrtonosnim posljedicama.

Aneurizme operiramo u općoj anesteziji; aneurizmu reseciramo i ostatak krvne žile rekonstruiramo ravnim umjetnim graftom (protezom). Riječ je o provjerenoj metodi s višegodišnjom primjenom u našoj Klinici, uz redovito praćenje stanja bolesnika nakon operacijskih zahvata.

U novije se vrijeme etabliralo tzv. endovaskularno liječenje aneurizmi, odnosno metoda liječenja ugradnjom stenta u unutrašnjost aneurizme (EVAR odnosno TEVAR).

Zahvat se radi u lokalnoj ili kratkotrajnoj općoj anesteziji. Prednosti te metode su kratkotrajan boravak u bolnici i brz poslijeoperacijski oporavak. Nažalost, nisu sve aneurizme pogodne za endovaskularni tretman, stoga će vas naši iskusni vaskularni kirurzi pravovremeno savjetovati o najboljem načinu liječenja vašeg aneurizmatskog oboljenja.

Ateroskleroza kao generalizirana bolest može zahvatiti bilo koju arteriju u organizmu. Ondje uzrokuje suženje arterije i smanjenje dotoka arterijske krvi do ciljnog organa.

Jedno od najčešćih mjesta na kojima se razvijaju suženja su arterije koje krvlju opskrbljuju ekstremitete (posebice noge). To dovodi do pojave klaudikacija (bolova u nogama prilikom kretanja), ograničenja fizičke aktivnosti te, u najtežim slučajevima, do razvoja rana na nogama. Daljnje napredovanje bolesti može dovesti i do gubitka ekstremiteta.

Kako bismo spriječili takav tijek bolesti, možemo vam ponuditi aktivno kirurško liječenje periferne okluzivne arterijske bolesti. U to se ubrajaju sljedeći operacijski zahvati:

  • aorto-bifemoralno premoštenje 
  • femoro-femoralno premoštenje 
  • femoro-poplitealno premoštenje 
  • femoro-kruralno premoštenje 

Ukoliko sumnjate na neke od simptoma bolesti krvnih žila ili vas zanima prevencija, kontaktirajte nas idođite na pregled.

Naručite se
Naručite se

Odaberite uslugu

Naručite se